Tips for ADP Recruitment on 10th Jan.

1/08/2014 11:07:00 am 40 Comments

Dear aspirants from CSE & IT
Yet another opportunity to showcase your mettle and prove to the world that you have the right mix of skills and attitude to crack a job Interview. Now, ADP provides you this opportunity. ADP going by the nature of its job profile will surely test your analytical and problem solving skills along with communication skills. Among technical stuff, SQL,MS office ,C- Language, Data structures etc. could come for close scrutiny.
Let’s move ahead with a look on the process.
The selection process looks more or less like the following:
a)Aptitude
b)Reasoning
c)Computer Knowledge/Programming
d)Verbal ability
e)Essay Writing
Now, let us analyse each section a bit further. For aptitude and reasoning, please rely on your previous experiences and practice from books such as R.S.Aggarwal as well as other sources.Also follow Barrons GRE. It could be doubly useful for Vocabulary test.As far as Programming section is concerned , please do some smart work and analyse previous papers as well brush some basics like on C programming...the questions are something like find the output of the program, compilation errors, find which line of the given program has an error. u ought to be thorough with data structures in C to answer them will not find simple C programming questions be thorough with data structures using C. (this tip has been sourced from a webpage for your benefit of understanding)
About Essay  you may get a task of about 100 or above words with a 10 minutes duration. You may get current affairs topics or argumentative or reflective topics. You may also get pretty unconventional topics.So, don’t panick.Try and understand and carefully analyze before drawing the plan of action.
Below find some sample papers collected and place before you to enable you to be cear about the pattern and focus of the various tests in the written round.
Sample-I
a) Aptitude-15 Questions 15 Marks
1. One year ago, the ratio of Vinay’s and Sinoy’s age was 6: 7 respectively. Four years hence, this ratio would become 7: 8. How old is Sinoy ?
2. How much water must be added to 60 litres of milk at 1 ½ litres for Rs. 2 So as to have a mixture worth Rs.10 2/3 a litre ?
Ans-15 litres
3. The volume of a wall, 5 times as high as it is broad and 8 times as long as it is high, is 12.8 cu. metres. Find the breadth of the wall.
Ans-40cm
4. Water flows into a tank 200 m x 160 m through a rectangular pipe of 1.5m x 1.25 m @ 20 kmph . In what time (in minutes) will the water rise by 2 metres?
Ans-96 min
5. Find the cost of carpeting a room 13 m long and 9 m broad with a carpet 75 cm wide at the rate of Rs. 12.40 per square metre
Ans- Rs. 1934.40.
6. The length of a rectangle is twice its breadth. If its length is decreased by 5 cm and breadth is increased by 5 cm, the area of the rectangle is increased by 75 sq. cm. Find the length of the rectangle
Ans-20 cm.
7. What value will replace the question mark in each of the following equations?
(i) ? - 1936248 = 1635773 (ii) 8597 - ? = 7429 – 4358
8. Evaluate : (i) 986 x 237 + 986 x 863 (ii) 983 x 207 - 983 x 107
Ans- (i)-98300.
(ii)-986000.
9. Which of the following are prime numbers?
(i) 241 (ii) 337 (iii) 391 (iv) 571
Ans-i,ii,iv
10. An unbiased die is tossed .find the probability of getting a multiple of 3
ANS-1/3
11. Two dice are thrown together .What is the probability that the sum of the number on the two faces is divided by 4 or 6
Ans-7/18
12. A dog takes 4 leaps for every 5 leaps of a hare but 3 leaps of a dog are equal to 4 leaps of the hare. Compare their speeds.
13. While covering a distance of 24 km, a man noticed that after walking for 1 hour and 40 minutes, the distance covered by him was 5 of the remaining distance. What was his speed in metres per second?
Ans-1 2/3
14. A and B can do a piece of work in 18 days; Band C can do it in 24 days A and C can do it in 36 days. In how many days will A, Band C finish it together and separately?
15. 45 men can complete a work in 16 days. Six days after they started working, 30 more men joined them. How many days will they now take to complete the remaining work?
Reasoning
1. If KEDGY is coded as EKDYG then how will LIGHT be coded ?
(A) ILHTG
(B) ILGHT
(C) ILGTH
(D) THGIL
(E) None of these
Ans : (C)
2. If Rajdoot is coded as Car, Car as Aeroplane, Aeroplane as Train, Train as Bus, then by which vehicle can you reach your destination in least time? .
(A) Aeroplane
(B) Train
(C) Car
(D) Bus
(E) None of these
Ans : (B)
3. If ,245, means—,Art and Talent, in a certain code language, ,316, means— ,Callous to Generous,, ,147, means— ,Callous and Polite, then what is the code used for ,to, ?
(A) Only 3
(B) Only 1
(C) 3 or 6
(D) Only 6
(E) None of these
Ans : (C)
4. In a certain code language ,579, means—,Kanchan is soft-spoken,, ,694, means—‘Soft-spoken beautiful pure,, ,473, means—‘Ganga is pure,, then what is the code used for ,Kanchan, ?
(A) 7
(B) 5
(C) 9
(D) Can’t be determined
(E) None of these
Ans : (B)
5. In a certain code language ,765, means—,Man Illness Hard-working,, ,478, means—,Illness Hard Blood-Pressure,, ,826, means—,Blood-pressure Lazy Hard-working,, then
(I) For which word code ,8, has been used?
(A) Illness
(B) Man
(C) Hard
(D) Blood-Pressure
(E) None of these
Ans : (D)
6. Which code has been used for ‘Hardworking’?
(A) 7
(B) 6
(C) 5
(D) 6 or 5
(E) 7 or 5
Ans : (B)
7. If ,KRN, means—,Callous collission life,, ,RTP, means—,Life very sad,, ,NPD, means—,Collission sad future, then what is the code used for ,Callous, ?
(A) R
(B) N
(C) K
(D) Cannot be determined
(E) None of these
Ans : (C)
8. If UDOMETER is coded as DUMOTERE then how will SUBLEASE be coded?
(A) USLBESAE
(B) USLBAEES
(C) USBAELES
(D) USLBEAES
(E) None of these
Ans : (B)
9. If Sand is coded as Brick, Brick as House, House as Temple, Temple as Palace then where do you worship?
(A) Palace
(B) Temple
(C) Brick
(D) House
(E) None of these
Ans : (A)
10. In a certain code language ,123, means—‘Mahendra is Able,, ,345, means—,Sunita is unlucky,, ,526, means—,Mahendra was unlucky,, then what is the code used for unlucky?
(A) 2
(B) 3
(C) 1
(D) Can not be determined
(E) None of these
Ans : (E)
c) Computer Knowledge/Programming
1. A device or system not directly connected to the CPU is
A. On-line
B. Keyboard
C. Memory
D. Off-line
E. None of the above
Ans-D
2. A large computer designed to handle complex scientific calculations
A. may use only a firmed word-length storage approach
B. will likely require a character addressable storage unit
C. must use fixed length words of four character each
D. will not use numbered address locations
E. None of the above
Ans-A
3. Most important advantage of an IC is its
A. Easy replacement in case of circuit failure
B. Extremely high reliability
C. Reduced cost
D. Low power consumption
E. None of the above
Ans-B
4. A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is
A. Data transmission
B. Data flow
C. Data capture
D. Data processing
E. None of the above
Ans-B
5. What could cause a fixed disk error.
A. No-CD installed
B. bad ram
C. slow processor
D. Incorrect CMOS settings
E. None of the above
Ans-D
6. A 6xx indicates a problem with the:
A. floppy drive
B. hard drive
C. keyboard
D. CD ROM
E. All of the above
Ans-A
7. A sound card typically uses which IRQ?
A. 6
B. 5
C. 15
D. 1
E. it doesn,t use an IRQ
Ans-B
8. The brain of any computer system is
A. ALU
B. Memory
C. CPU
D. Control unit
E. None of the above
Ans-C
9. Serial access memories are useful in applications where
A. data consists of numbers
B. short access time is required
C. each stored word is processed differently
D. data naturally needs to flow in and out in serial form
E. None of the above
Ans-D
10. Which of the following translate back from machine code something resembling the source language
A. Interpreter
B. Compiler
C. Assembler
D. Decompiler
E. None of the above
Ans-D
d) Verbal ability
1. choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.
EXODUS
A. Influx
B. Home-coming
C. Return
D. Restoration
Ans-A
2. Find the correctly spelt words.
A. Inoculation
B. Innoculation
C. Inocculation
D. Inocullation
Ans-A
3. Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it
A. The Indian radio
B. which was previously controlled by the British rulers
C. is free now from the narrow vested interests.
D. No error.
Ans-C
4. Choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.
They greet me cheerfully every morning.
A. Every morning I was greeted cheerfully.
B. I am greeted cheerfully by them every morning.
C. I am being greeted cheerfully by them every morning.
D. Cheerful greeting is done by them every morning to me.
Ans-B
5. Select the pair which has the same relationship.
PAIN:SEDATIVE
A. comfort:stimulant
B. grief:consolation
C. trance:narcotic
D. ache:extraction
Ans-B
Sample paper-II ( ADP Placement Paper 10 December 2013)
a)Aptitude-15 Questions 15 Marks
1. On a sum of money, the simple interest for 2 years is Rs. 660,while the compound interest is Rs.696.30,the rate of interest being the same in both the cases. The rate of interest is
A. 10% B. 11%
C. 12% D. 10.5%
Ans : B
2. The difference between simple interest and compound interest on Rs. 1200 for one year at 10% per annum reckoned half yearly is
A. Rs.2.50 B. Rs. 3
C. Rs. 4 D. Rs. 3.75
Ans : C
3. A sum of money at simple interest amounts to Rs.815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is
A. Rs. 650 B. Rs. 690
C. Rs. 698 D. Rs. 700
Ans : C
4. How much time will it take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?
A. 3.5 years B. 4 years
C. 4.5 years D. 5 years
Ans : B
5. Worker A takes 8 hours to do a job. Worker B takes 10 hours to do the same job. How long should it take both A and B, working together but indepently, to do the same job?
A. 2x4/9 B. 4x4/9
C. 5x4/9 D. 4x2/9
Ans : B
6. A and B together can complete a work in 12 days. A alone can complete it in 20 days. If B does the work only for half a day daily, then in how many days A and B together will complete the work?
A. 10 days B. 11 days
C. 15 days D. 20 days
Ans : C
7. An express train travelled at an average speed of 100 km/hr, stopping for 3 minutes after every 75 km. How long did it take to reach its destination 600 km from the starting point?
A. 6 hrs 21 min B. 6 hrs 24 min
C. 6 hrs 27 min D. 6 hrs 30 min
Ans : A
8. Sound is said to travel in air at about 1100 feet per second. A man hears the axe striking the tree, 11/5 seconds after he sees it strike the tree. How far is the man from the wood chopper?
A. 2197 ft B. 2420 ft
C. 2500 ft D. 2629 ft
Ans : B
9. In what ratio must rice at Rs.9.30 per Kg be mixed with rice at Rs. 10.80 per Kg so that the mixture be worth Rs.10 per Kg ?
A. 8 : 7 B. 7 : 8
C. 8 : 9 D. 9 : 8
Ans ; A
10. In what ratio must be a grocer mix two varities of tea worth Rs. 60 a kg and Rs. 65 a Kg so that by selling the mixture at Rs. 68.20 a Kg he may gain 10% ?
A. 3 : 4 B. 3 : 2
C. 3 : 5 D. 4 : 5
Ans : B
11. find the wrong one in the series 864, 420, 200, 96, 40, 16, 6
A. 420 B. 200
C. 96 D. 40
Ans : C
12. insert the missing 121, 112, ..., 97, 91, 86
A. 102 B. 108
C. 99 D. 104
Ans : D
13. insert the missing 7, 7, 24, 19, 9, 28, ..., 8, 31
A. 20 B. 21
C. 18 D. 23
Ans : D
14. In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green?
A. 2/3 B. 3/4
C. 7/19 D. 8/21
Ans : D
15. The probability that a card drawn from a pack of 52 cards will be a diamond or a king is
A. 2/13 B. 4/13
C. 1/13 D. 1/52
Ans : B
b)Reasoning-15 Questions 15Marks
DIRECTIONS : (1 -5)
If in a Certain language , ENTRY is coded as 12345 and STEADY is coded as 931785, then state which is the correct code for each of the given words.
1. TENANT
A. 956169 B. 196247
C. 352123 D. 312723
Ans : D
2. SEDATE
A. 918731 B. 954185
C. 814195 D. 614781
Ans : A
3. NEATNESS
A. 25196577 B. 21732199
C. 21362199 D. 21823698
Ans : B
4. ARREST
A. 744589 B. 744193
C. 166479 D. 745194
Ans : B
5. ENDEAR
A. 524519 B. 174189
C. 128174 D. 124179
Ans : C
7. Jacob is 12 years old. He is 3 times as old as his brother. How old will Jacob be when he is twice as old?
8. If it takes 2 garage mechanics 3 hours to repair 6 cars, how many mechanics would it take to repair 22 cars in 5 hours?
9. Gill’s puppy was growing fast. In the first five days since she got it it had eaten 100 dog biscuits. If each day it had eaten 6 more than the previous day, how many biscuits had it eaten on the first day
11. Edward spent $21 on drinks for a party. If the bottle of vodka he purchased was twice the price of the case of beer, and the lemonade was half the price of the beer, how much did Edward spend on the beer?
12.Simon, Steve and Stewart are all apple farmers who pool their crop each year to make cider. For this year’s harvest, Steve supplied three times as many apples as Stewart, and Simon supplied twice as many apples as Steve.If the total number of apples supplied is 900 tonnes, how many did each of them contribute?
13. It is a small town railway station and there are 25 stations on that line. At each of the 25 stations the passengers can get tickets for any of the other 24 stations. How many different kinds of tickets do you think the booking clerk has to keep.
c)Computer Knowledge/Programming
1.void main()
{
struct a
{
char ch[10];
char *str;
};
struct a s1={"Hyderabad","Bangalore"};
printf("\n%c%c",s1.ch[0],*s1.str);
printf("\n%s%s",s1.ch,s1.str);
getch();
}
Ans: HB, HyderabadBangalor
2. main(int argc,int *argv[])
{
int i;
for(i=1;i<argc;i++)
printf("\n%s%s",argv[i],(i<argc-1)?"":"");
return 0;
getch();
}
Ans: I work for Adp
3.void main()
{
int i,j,k;
for(i=0;i<3;i++)
k=sum(i,i);
printf("\n%d",k);
getch();
}
sum(s,t)
{
static int m;
m+=s+t;
return m;
}
Ans: 6
4.void main()
{
int i;
clrscr();
for(i=1;i<6;++i)
switch(i)
{
case 1:
case 2: printf("%d,",i++);break;
case 3: continue;
case 4: printf("%d,",i);
}
printf("%d",i);
getch();
}
Ans: 1,4,6
5.Which of the storage class(es) becomes the global variables for the entire Program
(A) Extern
(B) Static
(C) Auto
(D) Register
Ans: A
6. What is the output of the program
void main()
{
char s[]="oracle is the best";
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf("%s",t);
getch();
}
A. oracle is the best
B. Core dump
C. Error Message
D. Goes into infinite loop
Ans: B. core dump (Garbage value)
7. What is the output of the program
void main()
{
int j[10]={9,7,5,3,1,2,4,6,9};
int i=1;
clrscr();
for(;i<9;i++)
printf("%d ",--j[i++]);
getch();
}
// A. 6,2,1,5
// B. 6,2,1,5,7
// c. Error Message
// D. core dump
Ans: A. 6,2,1,5
8. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k,n=5;
clrscr();
for(i=5;i>0;i--)
{
j=1<i;
k=n&j;
k==0?printf("0"):printf("1");
}
getch();
}
// A. 00011
// B. 11110
// c. 11001
// D. 11100
Ans: B. 11110
9.Which of the following storage class(es) became the global variable for the entire program
A. Extern
B. Static=20
C. Auto
D. Register
Ans: A
10.//What is the output of the program, if integer occupies 2 bytes memory?
union
{
int a;
char b;
char c[10];
}u1;
void main()
{
int l=sizeof(u1);
printf("%d",l);
getch();
}
// A. 13
// B. 10
// c. 16
// D. None of the above
Ans: B. 10
d)Verbal ability
1. Man who has committed such an _______ crime must get the most severe punishment.
A. injurious B. unchritable
C. unworhty D. admoniable
2. Identify the Errors in the given sentences
A. I shall B. ring him
C. tommorow D. in the afternoon
3. Choose the missing term out of the given alternatives.
b, e, d, f, ?, h, j, ?, t
A. i m B. m i
C. i n D. j m
4. Pick the odd man out
A. Lion : roar B. snake : hiss
C. bees : hum D. frog : bleat
5. Choose the word which is least like the others word in a group
A. curd B. butter
C. oil D. cheese
Plz use the following useful web links for your preparation:
Profile of The Company
Automatic Data Processing, Inc. (ADP) is one of the largest providers of business processing and cloud-based solutions – including payroll, talent management, human resource management, benefits administration and time and attendance – to employers and automotive dealerships around the world. ADP serves about 620,000 organizations in more than 125 countries, including 425,000 small-business clients and 26,000 vehicle dealerships. Over 80 percent of FORTUNE 500® companies and more than 90 FORTUNE 100 companies use at least one of ADP's services.
ADP AT A GLANCE
• President & CEO: Carlos A. Rodriguez
• Year Established: 1949
• Listed on: NASDAQ® (symbol – ADP)
• FORTUNE 500®: Ranked 255 (2013)
• Forbes® Global 2000: Ranked 401 (2013)
• Revenues: More than $11 billion in fiscal 2013
• Headquarters: Roseland, New Jersey
• Number of Employees: 60,000 worldwide
• One of only four U.S. companies to be AAA-rated by both
Standard & Poor’s® and Moody’s®
Finally, Dear all, the above material is just to help in developing clarity regarding your expected test pattern as well as enabling you develop an effective strategy. So, I have avoided giving you specific details about the composition of test papers and the exact number of questions,marks etc.I have only tried to advice you on the basis of my understanding(after going  thur. Previous candidate’s views etc.)  Get ready for the battle ahead. Do n’t panic. All power is within you. All that you need is a lot of mature self management on the given day. Use common sense in abundance....
Get going.....All the best

40 comments:

  1. Information is good in the article, Thanks for the post.

    Tripura Police Recruitment 2016

    ReplyDelete
  2. nice information shared thank you and i am interested to visit again. I have understand your stuff previous to and you are just too great.
    I actually like what you’ve acquired here.
    Punjab PJW Admit Card 2016
    HRTC Admit card 2016

    ReplyDelete
  3. nice information shared thank you and i am interested to visit again. I have understand your stuff previous to and you are just too great.
    I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it.
    Kerala TET Answer Key 2016
    RSMSSB Lab assistant Answer key 2016

    ReplyDelete
  4. Sarkari Recruitment is one of the biggest Indian Job Site so here you will getPPSC Jobs 2017 so

    ReplyDelete
  5. Good information. Keep sharing this kind of useful info. AP 10th Class Result 2017

    ReplyDelete
  6. certainly like what you’re stating and the way in which you say it.
    hiall.in job6.in

    ReplyDelete
  7. Shree Ram Techno Solutions Provides CCTV Camera, Security Camera, Wireless Security, Attendance System, Access Control System, DVR, NVR, Spy Camera, Fire Alarm, Security Alarm, PCI, IP Network Camera, Dome Camera, IR Camera, CCTV, Camera Price, HIKVISION, SCATI, Time Machine
    CCTV CAmera in jaipur at Rajasthan
    Home security system in jaipur
    Wireless Home Security System in jaipur
    Realtime attendance machine in jaipur
    cctv camera dealer in jaipur
    Hikvision DVR in jaipur at Rajasthan
    security system solutions in jaipur

    ReplyDelete
  8. A pioneer Institute owned by industry professionals to impart vibrant, innovative and global education in the field of Hospitality to bridge the gap of 40 lakh job vacancies in the Hospitality sector. The Institute is contributing to the creation of knowledge and offer quality program to equip students with skills to face the global market concerted effort by dedicated faculties, providing best learning environment in fulfilling the ambition to become a Leading Institute in India.

    cha jaipur
    management college in jaipur
    management of hospitality administration jaipur
    cha management jaipur
    Best hotel college in jaipur
    Best management college in jaipur
    College of Hospitality Administration, Jaipur

    ReplyDelete
  9. Hospitality to bridge the gap of 40 lakh job vacancies in the Hospitality sector. The Institute is contributing to the creation of knowledge and offer quality program to equip students with skills to face the global market concerted effort by dedicated faculties, providing best learning environment in fulfilling the ambition to become a Leading Institute in India.

    cha jaipur
    management college in jaipur
    management of hospitality administration jaipur
    cha management jaipur
    Best hotel college in jaipur
    Best management college in jaipur
    College of Hospitality Administration, Jaipur

    ReplyDelete

  10. A Pioneer Institute owned by industry professionals to impart vibrant, innovative and global education in the field of Hospitality to bridge the gap of 40 lakh job vacancies in the Hospitality sector. The Institute is contributing to the creation of knowledge and offer quality program to equip students with skills to face the global market concerted effort by dedicated faculties, providing best learning environment in fulfilling the ambition to become a Leading Institute in India.

    cha jaipur
    management college in jaipur
    management of hospitality administration jaipur
    cha management jaipurs
    Hotel management in jaipur
    Best hotel college in jaipur
    Best management college in jaipur
    College of Hospitality Administration, Jaipur
    Top 10 hotel management in jaipur
    Hotel managementin Rajasthan





    ReplyDelete
  11. Very informative post. Thank u so much for sharing with us.
    Fliqi Uttaranchal govt jobs

    ReplyDelete
  12. This is a wonderful article, Given so much info in it, You can see Travel Nearby best tourist place Best Honeymoon Destination in this page.Weekend Gateways Near Pune
    Places to visit in Goa

    ReplyDelete
  13. your web site is lovingly serviced and saved as much as date. So it should be, thanks for sharing this with us.
    i also found some helpful sites like yours. Modicare Products
    Modicare-business-plan
    online-registration-for-modicare-consultant
    Modicare-success-story

    ReplyDelete
  14. Thanks have been given the opportunity to comment. Hopefully what you provided is useful for all those who need them. Visit my website if you want to know more about.Latest Breaking News in India
    Top Stories News Headlines
    Actress lifestyle
    Bollywood Latest News
    Hot Actress pics

    ReplyDelete
  15. This is really a great support for the latest adviser from online. Really a supportive work for writing a good article.Any one can enjoy it with the style of writing.Top organic farm in India
    Organic Pomegranate Farming
    Organic thai ber farm
    Organic apple farming
    Farming & nursery
    Nursery udhyaan

    ReplyDelete
  16. Sometimes this type of information become very much useful for people who even do not have any idea of this. This information is very much useful like Downloadallsoft.com. You can allow me to post the upword comment.allinonedictionary.com. Thank you again for posting this.


    bdjobmarket.com Again Thanks for this nice information.

    ReplyDelete